Wednesday , 24 April 2024

ΟΛΘ: Στις 30 Απριλίου οι αποφάσεις για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον 6ο προβλήτα

Θέμα ημερών είναι πλέον η είσοδος του διαγωνισμού για τη μεγάλη επένδυση του έκτου προβλήτα στον ΟΛΘ στη δεύτερη φάση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε. θα συνεδριάσει αυτή την Πέμπτη (30 Απριλίου) για να αποφασίσει ποιά από τα επτά επενδυτικά σχήματα-κοινοπραξίες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του διαγωνισμού θα περάσουν στη δεύτερη φάση και σε επόμενη συνεδρίασή του περί τις 15 έως 20 Μαίου αναμένεται να εγκριθούν και τα τεύχη δημοπράτησης της δεύτερης φάσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα επτά ενδιαφερόμενα σχήματα είναι: Eifagge Marine – Terna, Archirodon, Intrakat – Vittadello Sales, Κοινοπραξία Μυτιληναίος Α.Ε. – Rover Maritime S.L. – ΧΔΚ Α.Ε., Κοινοπραξία Άβαξ Α.Ε. – Etermar S.A. – NV Bexis SA, Κοινοπραξία Άκτωρ Α.Τ.Ε. – Τεκάλ Α.Ε. και  Acciona Construccion.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου είναι 130 εκατ.ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και με την ολοκλήρωσή του το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα μπορεί πλέον να προσελκύσει και κύριες γραμμές (mainliners, μεγάλα πλοία τύπου New Panamax).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *