Sunday , 28 April 2024

Ολιγοήμερη παράταση σε δύο προγράμματα έδωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επειδή “έπεσε” το πληροφοριακό σύστημα!

Του Γ.Κατσιάνη

Μέχρι τις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου παρατάθηκε η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Επενδύσεων (ΟΠΣΚΕ) για τις δράσεις ενίσχυσης της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων και νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η παράταση για ένταξη στα δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027 δόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, λόγω των προβλημάτων που καταγράφηκαν στη λειτουργία του ΟΠΣΚΕ.

“Το νέο ΟΠΣΚΕ δεν λειτουργεί και δεν είναι δυνατή η καταχώρηση στοιχείων και η υποβολή αιτήσεων”, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (ΠΔΣΟ) και ζήτησε να παραταθεί η σχετική προθεσμία μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα (30-04-2024) “έτσι ώστε να υποβληθούν όλες οι ανοιχτές αιτήσεις που έχουν λάβει Κωδικό Ενέργειας και έχουν προχωρήσει στην έναρξη εισαγωγής στοιχείων, για να μην υπάρξει κανέναν αποκλεισμός σε επενδυτικά σχέδια που πληρούν όλες τις απαιτήσεις”.

Να σημειωθεί ότι μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου είχαν υποβληθεί περισσότερες από 7.500 αιτήσεις από μικρομεσαίες επιχειρήσεις για ένταξη στα δύο χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *