Tuesday , 23 April 2024

Ολοκληρωμένο σύστημα εξ αποστάσεως παρακολούθησης ασθενών δημιούργησε εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξ αποστάσεως παρακολούθησης ασθενών έχει αναπτύξει μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη που ειδικεύεται στον τομέα της εφαρμοσμένης ηλεκτρονικής. 

Ο λόγος για την ELBIS, η οποία παράγει καινοτόμα ηλεκτρονικά προϊόντα και στον χώρο της υγείας.

«Χρησιμοποιούμε πιστοποιημένα μετρητικά όργανα της αγοράς που πωλούνται στα φαρμακεία και μέσω της κεντρικής συσκευής που κατασκευάσαμε, καταφέραμε να  δημιουργήσουμε ένα πλέγμα δεδομένων (cloud). Έτσι, ο χρήστης μετρώντας την πίεση του αίματος, το οξυγόνο και τον καρδιακό σφυγμό, όπως έκανε μέχρι σήμερα, δίνει τη δυνατότητα στην κεντρική συσκευή να ‘διαβάσει’ τις ενδείξεις του κάθε οργάνου, για τις οποίες ενημερώνεται στη συνέχεια η πλατφόρμα του γιατρού», δήλωσε στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» της TV100 ο διευθύνων σύμβουλος της  ELBIS,  Παναγιώτης Χριστοδούλου και τόνισε πως η εφαρμογή αυτή λειτουργεί σήμερα σε τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Μέχρι τέλος του έτους, επιδιώκουμε να παρακολουθούμε 200 ασθενείς  σε 24ωρη βάση», τόνισε ο κ. Χριστοδούλου και σημείωσε πως «καμία εταιρεία στον κόσμο δεν διαθέτει εξ αποστάσεως ολοκληρωμένο σύστημα».

Δείτε όλη την συνέντευξη του κ. Χριστοδούλου εδώ EXYPNH OIKONOMIA ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 93 – YouTube                                              

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *