Friday , 29 March 2024

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας για το επικείμενο “λουκέτο” στο τελωνείο Κατερίνης

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας με θέμα το επικείμενο λουκέτο στο τελωνείο Κατερίνης. Έγγραφο της κυβέρνησης αποκαλύπτει την πρόθεσή της να κλείσει το Τελωνείο Κατερίνης συγχωνεύοντάς το σε αυτό της Κουλούρας Ημαθίας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΒΕ κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και του πρόεδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου. Συμμετείχαν βουλευτές του νομού και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Σε δηλώσεις του στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι “η παραμονή του τελωνείου στη σημερινή έδρα του κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία της οικονομικής ζωής της Πιερίας”.

Σύμφωνα με τα οικονομικα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος, τα έσοδα για το 2019 ανέρχονται σε 10.000.000 ευρώ, ο ετήσιος όγκος συναλλαγών για το 2019 υπερέβη τις 23.000 τελωνειακές πράξεις. “Το ετήσιο ενοίκιο αντιστοιχεί σε 16.000 ευρώ, η θέρμανση του κτηρίου και τα λοιπά έξοδα σε ετήσια βάση ανέρχονται σε 4.000 ευρώ ενώ τα πάγια έξοδα για το 2019 απετέλεσαν μόνο το 0,2% των συνολικών εσόδων. Άρα, από οικονομικής άποψης είναι κάτι παραπάνω από υγιές και βιώσιμο” σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Πιερίας και οι τοπικές αρχές πρόκειται να στείλουν σχετική επιστολή με τα οικονομικά στοιχεία του τελωνείου Κατερίνης προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμό του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *