Friday , 19 April 2024

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Το νοσοκομείο της Καστοριάς λειτουργεί οριακά. Δεν αρκεί η οδηγία #ΜΕΝΟΥΜΕ_ΣΠΙΤΙ”

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

“Το Νοσοκομείο της Καστοριάς λειτουργεί οριακά και αν δεν γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις θα καταρρεύσει” προειδοποιεί η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Όπως δηλώνει στο thesseconomy “oι δυνατότητες των υποδομών και του προσωπικού έχουν φθάσει στα όριά τους. Δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα μέσα για την ασφάλεια και την προφύλαξη του προσωπικού. Πολίτες με ύποπτα συμπτώματα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν για διενέργεια test. Από όσους πολίτες παίρνονται δείγματα, τα αποτελέσματα είτε έρχονται μετά από ημέρες είτε δεν έρχονται καθόλου. Από την πρώτη στιγμή καταθέσαμε προτάσεις για άμεσα μέτρα”.

Όπως επισημαίνει η κ. Τελιγιορίδου ήδη υπάρχουν 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τα οποία τα 11 αφορούν σε άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου Καστοριάς. “Δυστυχώς υπάρχουν και 6 θάνατοι ανάμεσά τους και μία 41χρονη μητέρα 3 παιδιών. Η θλίψη μας για όλους είναι ανείπωτη. Ειδικά για την 41χρονη δυστυχώς από όσο μαθαίνουμε υπήρχε η οδηγία από τον ΕΟΔΥ να μείνει στο σπίτι και όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά. Πρόκειται για μια τραγωδία. Δυστυχώς για την περιοχή μας οι ειδικοί αναφέρουν πως η διασπορά του ιού τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και μεγαλύτερη ευθύνη τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί την οδηγία «μένουμε σπίτι» και εφαρμόζοντας πιστά όλες τις υποδείξεις των επιστημόνων. Αυτό όμως δεν αρκεί” .

Η βουλευτής Καστοριάς τονίζει ότι πρέπει να γίνει άμεσα πρόσληψη ιατρικού προσωπικού. Εκκρεμεί -όπως είπε – εδώ και μήνες η δημοσίευση σε ΦΕΚ της πρόσληψης μόνιμου πνευμονολόγου που έχει ήδη εγκριθεί. “Πρέπει άμεσα να μεταφερθούν γιατροί από νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Να δοθούν στο προσωπικό όλα τα απαραίτητα μέσα προφύλαξης”.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος ζητούν απο τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και ιδιώτες που μπορεί να έχουν μάσκες υψηλής προστασίας προσώπου, να τις διαθέσουν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Καστοριάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου σχετικά με το θάνατο της 41χρονης γυναίκας στην Καστοριά επισημαίνει ότι ” έγιναν πολλές καθυστερήσεις, πολλά λάθη, αλλά αυτή συζητήτηση δεν είναι της παρούσης. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να δράσουμε άμεσα. Να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη με ενότητα, αποτελεσματικότητα και ψυχραιμία”.

Σημειώνεται ότι ελέγχονται οι κλήσεις της 41χρονης στον ΕΟΔΥ, τι οδηγίες δόθηκαν, εάν υπήρξε επικοινωνία με το γιατρό και εάν αντιμετώπιζε εκτός από χρόνιο άσθμα και άλλα προβλήματα υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *