Sunday , 28 April 2024

Ομόφυλα ζευγάρια, χρωματιστά τιμολόγια και άλλα επικοινωνιακά κόλπα για χάρη της ακρίβειας

Του Γ.Κατσιάνη

Προφανώς και το ζήτημα της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών είναι σημαντικό.

Όμως δεν είναι το μείζον.

Προφανώς, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, κάτω από το χαλί και επιλέγει να τα “σβήσει”, προτάσσοντας ένα ζήτημα που προκαλεί αντιδράσεις και διχασμό.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που εδώ και πέντε χρόνια έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα της ακρίβειας, παρέχοντας ψίχουλα με την μορφή των επιδομάτων, όταν το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων ροκανίζει καθημερινά η συνεχής αύξηση στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ και όχι μόνο.

Βέβαια, πριν από το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών, η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με το θέμα των χρωματιστών τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Λες και αν επιλέξεις πράσινο, κίτρινο ή μπλε τιμολόγιο θα γλυτώσεις από την λαίλαπα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας των πολυεθνικών που υφαρπάζουν το διαρκώς συρρικνωμένο εισόδημα των πολιτών.

Και μην μου πει κανείς ότι υπερβάλλω και επιχειρήσει να μου θυμίσει τις αυξήσεις που έγιναν μετά από 12 χρόνια στο δημόσιο και στον κατώτατο μισθό και τα επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόκειται για ψίχουλα αν θυμηθούμε πόσα χρήματα πληρώναμε το 2022 για φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα, βενζίνη και πετρέλαιο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Επιτέλους, ας είμαστε ρεαλιστές και ας μην παρασυρόμαστε από τις κυβερνητικές σειρήνες που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, διαμορφώνοντας μια εικονική πραγματικότητα για τους πολίτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *