Friday , 29 March 2024

Ομόφωνο “ΟΧΙ” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θράκης στην προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων-Ενημέρωσαν τα κόμματα και τον ΠτΔ

Με συνάντηση με βουλευτές του Κ.Κ.Ε. ολοκληρώθηκαν οι επαφές της Επιτροπής Αυτοδιοικητικών της Θράκης, απαρτιζόμενης από τους Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αν.Μακεδονίας-Θράκης , Βασίλη Μαυρίδη, τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών, Ντίνο Χαριτόπουλο και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ζαμπούκη, με εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσουν για τη διαχρονικά αρνητική θέση της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων στην Θράκη, βάσει σχετικών αποφάσεων των θεσμικών οργάνων και των πολιτών της περιοχής.

Χρονολογικά η επιτροπή συναντήθηκε καταρχάς με τον βουλευτή του κόμματος ΜεΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος δήλωσε ρητά την συστράτευση του κόμματός του με τους αγώνες των Θρακών σε όλα τα επίπεδα.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Στεργίου, τόνισε από την πλευρά του ότι το κόμμα του θα σεβασθεί την γνώμη της κοινωνίας για το συγκεκριμένο ζήτημα και τη σημασία που δίνει στην βιώσιμη ανάπτυξη, γεγονός που κάνει απαγορευτικές τις επενδύσεις που χρησιμοποιούν κυάνιο.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ταυτίσθηκε με τις θέσεις της Επιτροπής και την ενημέρωσε ότι το κόμμα της θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο πρόβλημα και συγχρόνως θα ζητήσει τροποποίηση του μεταλλευτικού κώδικα, προκειμένου να εμπεριέχει αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους για την υλοποίηση επενδύσεων που ρυπαίνουν.

Ακολούθησε συνάντηση με τους βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Νίκο Καραθασανόπουλο (βουλευτής και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε.) και Γιάννη Δελή (βουλευτής Θεσσαλονίκης), οι οποίοι έθεσαν στη διάθεση του κινήματος ενάντια στα χρυσωρυχεία τις δυνάμεις και τα κοινοβουλευτικά μέσα του Κ.Κ.Ε.

Στο πλαίσιο της ίδιας καμπάνιας ενημέρωσης πολιτειακών, κυβερνητικών και πολιτικών παραγόντων για το θέμα της λειτουργίας χρυσωρυχείων στην Θράκη, η ίδια Επιτροπή θεσμικών φορέων της περιοχής συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *