Saturday , 4 May 2024

Οπαδική βία: Στις 7/3 κάμερες στα γήπεδα και 9/4 τα ταυτοποιημένα εισιτήρια

Ενόψει του ανοίγματος των γηπέδων της Superleague την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν τα μέτρα ενάντια στην οπαδική βία και το άνοιγμα των γηπέδων στο ποδόσφαιρο.

Τα μέτρα
Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου τα ποδοσφαιρικά γήπεδα ανοίγουν σε νέο περιβάλλον με νέα Διαρκή Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας που θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις. Όπως τόνισε, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, με μια κροτίδα το γήπεδο θα κλείνει στον επόμενο αγώνα εντός έδρας, χωρίς δεύτερη σκέψη. «Στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια νέα διαδικασία. Κανένα γήπεδο δεν θα ανοίξει στις 7 Μαρτίου για τους φιλάθλους, αν δεν προχωρήσει με την εγκατάσταση των καμερών. Σήμερα θα εκδοθεί το ΦΕΚ για τις καμερες», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού. Όπως είπε η επόμενη ημερομηνία – ορόσημο είναι η Τρίτη 9 Απριλίου 2024, όταν και θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα των ταυτοποιημένων εισιτηρίων.

Τα εισιτήρια
Στη συνέχεια ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου εξειδίκευσε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται πλέον η αγορά του εισιτηρίου στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. «Η αγορά των εισιτηρίων παραμένει ως έχει από τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται χρήση του gov.gr wallet και εγγραφή στο μητρώο επικοινωνίας. Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr», τόνισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *