Saturday , 4 May 2024

Οπαδικό επεισόδιο ΠΑΟΚ-ΑΡΗ: Στον εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες, οπαδοί των δύο ομάδων

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης θα οδηγηθούν οι 13 συλληφθέντες της συμπλοκής των οπαδών ΠΑΟΚ-ΑΡΗ μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι 13 συλληφθέντες – μεταξύ των οποίων και δύο τραυματίες – είναι ηλικίας 16 έως 37 ετών, και πρόκειται για οπαδούς και των δύο ομάδων.

Η συμπλοκή
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπολοίπων προσώπων που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο. Οι νέες συλλήψεις για τη συμπλοκή των οπαδών ΠΑΟΚ-ΑΡΗ έγιναν το απόγευμα της Κυριακής. Το οπαδικό επεισόδιο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε στην περιοχή της αερογέφυρας της οδού Βούλγαρη, στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Οι κατηγορίες
Η δικογραφία τούς καταλογίζει, κατά περίπτωση, τις εξής πράξεις: παράβαση του Αθλητικού Νόμου, συμπλοκή, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων (αντίσταση), παράβαση της νομοθεσίας αναφορικά με όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της συμπλοκής κατάσχεσαν δώδεκα κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ στειλιάρια, πυροσβεστήρα, σιδερένια αλυσίδα και μεταλλικό αντικείμενο. Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *