Tuesday , 16 April 2024

ΟΣΕ: Διαγωνισμός για τη μελέτη σύνδεσης της ΒΙΠΕ Κιλκίς με το σιδηροδρομικό δίκτυο

Διαγωνισμό για τη μελέτη «Σύνδεση ΒΙΠΕ Κιλκίς με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ», ύψους 855.266 ευρώ, προκήρυξε ο ΟΣΕ.

Οι προσφορές να πρέπει να έχουν κατατεθεί έως τις 2 Ιανουαρίου 2021, ενώ ο καθαρός χρόνος εκπόνησης τηςμελέτης είναι εννέα μήνες, ενώ ο συνολικός χρόνος εκπόνησης ορίζεται σε 14 μήνες (συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων), κατά συνέπεια άνευ απροόπτων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022 και ακολούθως να δημοπρατηθεί το κατασκευαστικό έργο, το οποίο έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ, και θα δημοπρατηθεί από την ΕΡΓΟΣΕ.

Η συνδετήρια σιδηροδρομική γραμμή του ΒΙΠΕ Κιλκίς αποτελεί κλάδο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Ξάνθη και τμήμα της λεγόμενης Ανατολικής Σιδηροδρομικής Εγνατίας, εκτιμώμενου κόστους 1,3 δισ. ευρώ.

Με τη σύνδεση αυτή, που αποτελεί χρόνιο αίτημα των φορέωνκαι επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, η ΒΙΠΕ Κιλκίς θα έχει πλέον πλήρη πρόσβαση στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά κυρίως στα λιμάνια Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, ενώ ανοίγει και η πρόσβαση προς τα δυτικά Βαλκάνια μέσω της γραμμής Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης για τη βιομηχανική περιοχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *