Friday , 29 March 2024

Ουάσιγκτον προς Άγκυρα: «Να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης»

Διπλό μήνυμα στην Άγκυρα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, στέλνει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (Στέϊτ Ντιπάρτμεντ).

Κατά η διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες, τόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο όσο και ο αρμόδιος πρεσβευτής των ΗΠΑ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, Σαμ Μπράουνμπακ, αναφέρθηκαν στο θέμα της Χάλκης.

«Παροτρύνουμε την άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κοντά στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπράουνμπακ υπογράμμισε ότι «στην Τουρκία, η κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν συνεχίζει να κρατάει κλειστή τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Την καλούμε να επιτρέψει την επαναλειτουργία της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες αναφορές έγιναν στην εισαγωγική τους τοποθέτηση, η οποία συνοψίζει την οπτική της Ουάσινγκτον για τα βασικότερα προβλήματα και παρατηρήσεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *