Saturday , 20 April 2024

Ουρές χιλιομέτρων στα Τελωνεία Κήπων και Καστανιών Έβρου

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στο τελωνείο των Κήπων, στον Έβρο, από οχήματα που θέλουν να περάσουν στη γειτονική Τουρκία, ενώ αντίστοιχες ουρές σχηματίζονται και στο τελωνείο στις Καστανιές Έβρου, φτάνοντας μέχρι και μέσα στο χωριό.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο σύνηθες μεν κάθε χρόνοι τέτοια εποχή, καθώς προκαλείται επί το πλείστον από απόδημους Τούρκους που επιστρέφουν από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης στην πατρίδα τους για διακοπές, αλλά δεν παύει να προκαλεί πολύωρη ταλαιπωρία και προβλήματα.

Σύμφωνα με κατοίκους, όμως, φέτος η κατάσταση έχει επιδεινωθεί επειδή εκτελούνται εργασίες στο τούρκικο τελωνείο στους Κήπους, με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο δύο λωρίδες διέλευσης.

Το εν λόγω πρόβλημα ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα οι καθυστερήσεις στη διέλευση των οχημάτων ξεπερνούν τις δυο ώρες, ενώ ουρές σχηματίζονται και στο τελωνείο Καστανιών, που φτάνουν μέχρι και μέσα στο χωριό. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στον όγκο των τουρκικών οχημάτων προστέθηκε και αυτός των ελληνικών, που μετέβησαν στη γειτονική Αδριανούπολη για τα “καθιερωμένα” ψώνια και βόλτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *