Friday , 3 May 2024

ΟΦΚΑΘ: «Ελάτε να σας μάθουμε κολύμπι» – Στην Αγία Τριάδα το 10ο ναυαγοσωστικό σεμινάριο

«Δέκα χρόνια προσπαθούμε να μάθουμε τους Έλληνες και ειδικά τα νέα παιδιά να μάθουν να κολυμπάνε», λέει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της εθελοντικής –διασωστικής ομάδας ΟΦΚΑΘ στη Θεσσαλονίκη Χρήστος Ράμος.

Καθημερινοί οι πνιγμοί
Με αφορμή τους καθημερινούς πνιγμούς συνανθρώπων μας στις ελληνικές θάλασσες ο ΟΦΚΑΘ διοργανώνει το 10ο ναυαγοσωστικό σεμινάριο. Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ομάδας κ. Ράμος «αυτό που λέμε εμείς είναι ότι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και προστασίας οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 70-75 ετών – οι πρωινοί που λέμε εμείς- και οι κάτω των 10 ετών που διαφεύγουν από την προσοχή των γονιών τους. Το να πάει κάποιος στην παραλία στις 8.00 το πρωί, μόλις ξυπνήσει, για να αποφύγει τον ήλιο, αγνοώντας πως η απότομη θερμοκρασία του νερού επηρεάζει τη λειτουργία της καρδιάς έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά σχεδόν άνθρωποι αυτής της ηλικίας στις θάλασσες μας. Αυτό είναι αυτοκτονία».

Το ναυαγοσωστικό σεμινάριο
«Στο σεμινάριο θα έχουμε πέντε ναυαγοσώστες οι οποίοι θα καθοδηγούν και θα βοηθούν όποιον δεν γνωρίζει να μάθει κολύμπι. Αυτό είναι και το μήνυμά μας. Να μη φοβηθεί να συμμετέχει. Αλλά κι όσοι ξέρουν να κολυμπούν θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τις πρώτες βοήθειες στην παραλία. Για να συμμετέχει κάποιος στο σεμινάριο… εφοδιάζεται με καλή διάθεση, μαγιό, καπέλο και ομπρέλα για τον ήλιο, ή ακόμη και τη σκηνή του αν θέλει να μείνει μαζί μας όλο το σαββατοκύριακο», λέει χαμογελώντας ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας διάσωσης.

Πού θα γίνει
Το 10ο ναυαγοσωστικό σεμινάριο θα γίνει στην Αγία Τριάδα, στην περιοχή του ΠΙΚΠΑ, στο δήμο Θερμαϊκού. «Από την Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα θα είμαστε στην περιοχή και θα υποδεχόμαστε τον κόσμο που θα συμμετέχει. Αρχίζουμε τα μαθήματα το Σάββατο στις 10.00 το πρωί με οδηγίες και θεωρητικό μάθημα. Μετά τις 13.00 μ.μ. μπαίνουμε στο νερό για κολύμπι υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών και των ναυαγοσωστών που θα έχουμε», προσθέτει ο κ. Χρ. Ράμος.

15 χρόνια εθελοντισμού
Ο ΟΦΚΑΘ είναι μια εθελοντική διασωστική ομάδα η οποία από το Μάιο του 2008 είναι ενταγμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. «Αισίως φέτος κλείνουμε 15 χρόνια εθελοντισμού. Διαθέτουμε 17 βάσεις ετοιμότητας σε όλη την Ελλάδα, ξεκινάμε από Αλεξανδρούπολη και τελειώνουμε στην Κρήτη. Αξίζει να πούμε ότι στη Χαλκιδική -που συγκεντρώνει πολύ κόσμο το καλοκαίρι- έχουμε τρεις βάσεις ετοιμότητας, σε Κασσάνδρα, Ορμύλια και Σάρτη.Υπάρχουν σε όλες τις κατά τόπους βάσεις άτομα που μπορούν να προσφέρουν έργο σε οποιαδήποτε περίπτωση παραστεί ανάγκη. Όποιος μας χρειαστεί μπορεί να απευθυνθεί και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση https://www.ofkath.gr › epikoinonia.», συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *