Friday , 29 March 2024

Ούριος άνεμος για το Χρηματιστήριο-Ρεκόρ εννιαετίας κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών

Του Γ.Κατσιάνη

Μπορεί από τις εκλογές να μην προέκυψε αυτοδύναμη κυβέρνηση, ωστόσο η δυναμική που κατέγραψε η ΝΔ και μεταφράζεται σε πολιτική σταθερότητα, ερμηνεύτηκε θετικά και από την χρηματιστηριακή αγορά.

Του λόγου το αληθές, επιβεβαιώνει το +6,09% που σημείωσε χθες ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σπάζοντας το “φράγμα” των 1.200 μονάδων και καταγράφοντας ρεκόρ εννιαετίας (από τον Ιούλιο του 2014).

Μεγαλύτερο κέρδος είχαν οι τράπεζες, με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση την μετοχή της Εθνικής τράπεζας, η οποία έφτασε στα 6,1 ευρώ (+15%).

Σταθερή κυβέρνηση ζητά η αγορά

Την ίδια ώρα, παράγοντες της αγοράς τάσσονται υπέρ της πολιτικής σταθερότητας, ως αναγκαία συνθήκη για την διατήρηση της αναπτυξιακής προοπτικής που έχει η χώρα.

“Αποτελεί άμεση προτεραιότητα ο σχηματισμός μίας σταθερής κυβέρνησης προκειμένου να ασχοληθεί με τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, κάτι που οι άνθρωποι της αγοράς είχαμε επισημάνει ως αναγκαιότητα από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου”, δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γ. Χατζηθεοδοσίου.

“Οι εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλαν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα. Επομένως, δεν χρειάζεται καμία καθυστέρηση για την διεξαγωγή του επόμενου κύκλου των εκλογών, ώστε να έχουμε όσο πιο γρήγορα σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία θα «σκύψει» επάνω από τα μεγάλα θέματα της οικονομίας και θα δηλώσει παρών στις προκλήσεις της εποχής που διανύουμε”, τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μ. Ζορπίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Τ. Καπνοπώλης, ο οποίος σημείωσε ότι “το επιχειρείν ζητά γρήγορες κινήσεις για την εκλογή ισχυρής κυβέρνησης”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *