Saturday , 20 April 2024

” Ο ΑΗΣ Μελίτης θα επανέλθει στα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ”

Την διαβεβαίωση ότι «ο ΑΗΣ Μελίτης θα επανέλθει στα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ» έδωσε ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς στη διάρκεια της επίσκεψης του στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Φλώρινα.

Απαντώντας σε ερώτηση εργαζομένου στο κοντρόλ της μονάδας ο κ. Θωμάς τόνισε ότι «δεν έχει νόημα να υπάρχουν οι χωριστές εταιρείες, αυτό έγινε προκειμένου να γίνει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, όμως εφόσον δεν έγινε η πώληση τους για διάφορους λόγους, θα πάμε πάλι στην μητρική ΔΕΗ για να διαχειριστεί το δυναμικό της». Αυτός, όπως είπε, «είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανταπεξέλθει η ΔΕΗ σε αυτά που χρειάζεται».

Υπενθυμίζεται ότι στην διάρκεια της αποεπένδυσης το 2018 δημιουργήθηκαν δύο εταιρείες, η Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε. και η Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε. αφού αποσπάστηκαν από το χαρτοφυλάκιο της μητρικής ΔΕΗ προκειμένου να πωληθούν.

Μιλώντας σε εργαζόμενους της μονάδας μετέφερε την διαβεβαίωση της κυβέρνησης, του υπουργού και του Πρωθυπουργού, ότι – είτε γίνει γρήγορα ή αργότερα η μετάβαση στην μεταλιγνιτικη εποχή, -δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η ΔΕΗ θα είναι η πρώτη που θα δώσει απάντηση για τις λιγνιτικές μονάδες και η κυβέρνηση στην συνέχεια θα λάβει την πρόταση της προκειμένου να λάβει τις δικές της αποφάσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *