Saturday , 20 April 2024

Ο Γολγοθάς ενός συνταξιούχου για μια… κάρτα sim κινητής τηλεφωνίας

Του Γ. Κατσιάνη

Αντιμέτωπος με μια απίστευτη ταλαιπωρία βρίσκεται εδώ και ένα μήνα συνταξιούχος, όταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία ανήκει του ζήτησε να αλλάξει την κάρτα sim, λόγω αναβάθμισης του δικτύου.

Όλα ξεκίνησαν όταν υποκατάστημα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη χορήγησε στο συνταξιούχο νέα κάρτα sim για το κινητό του τηλέφωνο και του ζήτησε μαζί με μια υπεύθυνη δήλωση να απευθυνθεί σε άλλο υποκατάστημα της εταιρείας που βρίσκεται κοντά στο τόπο κατοικίας του για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Όταν όμως ο συνταξιούχος επισκέφτηκε το κατάστημα της περιοχής του, οι υπάλληλοι του καταστήματος αρχικά του είπαν ότι δεν ήταν απαραίτητη η διαδικασία.

«Όταν τους είπα ότι έχω υποβάλλει ηλεκτρονικά το αίτημα για την αντικατάσταση της κάρτας sim, στην αρχή μου είπαν ότι δεν το έβρισκαν στο σύστημα», δήλωσε ο παθών στο thesseconomy.gr.

Μετά τις επόμενες εκκλήσεις του συνταξιούχου, βρέθηκε η αίτηση που είχε υποβάλλει ωστόσο βρέθηκε και πάλι προ εκπλήξεως.

«Μου είπαν ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαιτείται το γνήσιο της υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση που τους κατέθεσα και δεν αρκούσε μόνο η δική μου παρουσία», σημείωσε με έκπληξη.

Σήμερα, ένα μήνα μετά, ο συνταξιούχος καλείται να υποβάλλει εκ νέου υπεύθυνη δήλωση ταυτοποίησης στοιχείων διότι σε αντίθετη περίπτωση θα τεθεί εκτός λειτουργίας η κάρτα sim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *