Friday , 26 April 2024

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πλειοδότης για τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ – Μέσω κυπριακής εταιρείας Holding

Η εταιρεία Zofrank Holdings με έδρα την Κύπρο, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι συμφερόντων του γνωστού εφοπλιστή-μεγαλοεπιχειρηματία, Δημήτρη Μελισσανίδη, πλειοδότησε στους σημερινούς πλειστηριασμούς για τους τίτλους και το πιεστήριο της οικονομικής εφημερίδας “Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ”, πρώην ιδιοκτησίας των αδερφών Αθανασιάδη, με προσφορά ύψους 7 εκατ.ευρώ.

Για τα ακίνητα της εφημερίδας πλειοδότησε η Cairo Estate με προσφορά ύψους 4 εκατ.ευρώ.

Η προσφορά της Zofrank Holdings για τους τίτλους και το πιεστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ύψους 7 εκατ.ευρώ, ενώ η “Alter Ego” του Βαγγέλη Μαρινάκη φέρεται να κατέθεσε προσφορά 3,857 εκατ.ευρώ.

Η διαδικασία του πλειστηριασμού περιλάμβανε τρεις επιμέρους διαγωνισμούς: Έναν για τα ακίνητα του ομίλου, έναν για τους τίτλους της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας και των ιστοσελίδων της μαζί και με το πιεστήριο και έναν για τη θυγατρική Pestaola Media.

Ενδιαφέρον για τον πλειστηριασμό είχαν δείξει το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Θέμης Αλαφούζος («Καθημερινή») ο οποίος ωστόσο φερόταν να ενδιαφέρεται επί της ουσίας μόνο για το πιεστήριο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Alter Ego), ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (DPG), ο Δημήτρης Μάρης (24Μedia) και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εφοπλιστής και φίλος του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατα δημοσιεύματα αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης, ο κ.Μελισσανίδης φερόταν να κατεβαίνει στον πλειστηριασμό μαζί με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *