Friday , 19 April 2024

Ο επικοινωνιακός υπουργός και ο συγκεντρωτικός υφυπουργός

Του Γ. Κατσιάνη

Διαφορετική οπτική στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) φαίνεται πως έχουν ο υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει αναλάβει να καταστήσει πιο εξωστρεφές το ΥΕΘΑ, προβάλλοντας τις θέσεις και τις δράσεις της σημερινής ηγεσίας για μια σειρά από θέματα που άπτονται της επικαιρότητας (ελληνουτουρκικά) και της λειτουργίας (στρατιωτική θητεία) του συγκεκριμένου φορέα.

Ωστόσο, η έλλειψη οργανωμένου γραφείου Τύπου έχει καταστήσει ελλιπή την συγκεκριμένη προσπάθεια, με αποτέλεσμα έγκυρες πηγές να τονίζουν ότι το πολιτικό γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου λειτουργεί ως «γραμματεία» και όχι ως γραφείο υπουργού.

Αντιστρόφως ανάλογη είναι η δράση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ), Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος αρέσκεται να ελέγχει κάθε τι που αφορά τα καθήκοντα του.

Ως πρώην αρχηγός ΓΕΣ και τυπολάτρης, ο κ. Στεφανής γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο Πεντάγωνο, σε βαθμό μάλιστα που οι κακές γλώσσες λένε ότι ελέγχει ακόμα και τις ομιλίες του πολιτικού του προϊσταμένου, κ. Παναγιωτόπουλου!

Όπως και να έχει, πάντως, οι δύο άνδρες φαίνεται ότι έχουν διαμορφώσει ένα πλαίσιο συνεργασίας, στο οποίο ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων αποτελεί την καλύτερη οδό για την αποφυγή τυχόν εντάσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *