Thursday , 2 May 2024

Ο Ιβάν φεύγει,ο Φατίχ έρχεται….

Του Γ. Κατσιάνη

Κάποιοι θεωρούν ότι είναι λάθος την δεδομένη χρονική στιγμή η απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Προφανώς, δεν έχουν αντιληφθεί τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το “τριφύλλι”.

Ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού, δεν μπορώ να δικαιολογήσω έναν προπονητή που αδικαιολόγητα άφηνε στον πάγκο για πολλά παιχνίδια τον πλέον φορμαρισμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή για να χρησιμοποιήσει ως βασικό ένα άχρωμο σέντερ φορ των τριών εκατομμυρίων ευρώ (Σπόραρ).

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που τώρα, ξαφνικά ανακάλυψαν τον Φώτη Ιωαννίδη, ώς άλλοι Κολόμβοι την Αμερική.

Επίσης, δεν αντιλαμβάνομαι πως σε όλο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έχεις “παγωμένο” στον πάγκο και ενίοτε εκτός αποστολής έναν ποδοσφαιριστή (Γερεμέγεφ) που έχει έφεση στο γκολ.

Τέσσερα γκολ με συνολική διάρκεια συμμετοχής μόλις 73 λεπτά είναι μοναδικό ρεκόρ, τόσο για τα ελληνικά, όσο και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ο απερχόμενος προπονητής προφανώς έχει εμμονή με συγκεκριμένους παίκτες παρά το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι έχουν αποδείξει επανειλλημμένα ότι δικαιούνται μια θέση στην ενδεκάδα.

Βέβαια, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την μεγάλη του συνεισφορά στο “χτίσιμο” μιας ανταγωνιστικής ομάδας και την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος.

Όμως, ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού, δεν θέλω και πάλι να χάσω το πρωτάθλημα κυριολεκτικά στο 90’, όπως ο λαγός έχασε από χελώνα, σύμφωνα με τον γνωστό μύθο του Αισώπου.

Η επιλογή ενός προπονητή με εμπειρία (Φετίχ Τερίμ) στη θέση του Γιοβάνοβιτς θα φέρει νέα πνοή σε μια ομάδα που έχει όνομα, βαρύ σαν ιστορία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *