Friday , 29 March 2024

Ο καθηγητής, Στ. Λογοθετίδης αποκαλύπτει στην TV100 γιατί επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για τη λειτουργία του πρώτου εργοστασίου, παγκοσμίως που θα παράγει εύκαμπτα διάφανα φωτοβολταϊκά

Του Γ.Κατσιάνη

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της λειτουργίας του πρώτου εργοστασίου παραγωγής εύκαμπτων διάφανων φωτοβολταϊκών και του Διεθνούς Κέντρου Αριστείας Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοτεχνολογίας (COPE-Nano) στη Θεσσαλονίκη, παραχώρησε στην TV100 o συντονιστής των δύο έργων και πρόεδρος του Συνδέσμου HOPE-A, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.

Στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί αύριο, Τρίτη 31 Ιανουαρίου στις 18.30 στην εκπομπή “Έξυπνη Οικονομία” ο  ιδρυτής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN-ΑΠΘ αναφέρεται στα οφέλη που θα αποκομίσει η Θεσσαλονίκη από την υλοποίηση των δύο έργων, όπως είναι μεταξύ άλλων η απασχόληση τουλάχιστον 1.000 ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού.

Επιπλέον, ο κ. Λογοθετίδης καταγράφει τους τομείς στους οποίους θα χρησιμοποιηθούν τα εκτυπωμένα φωτοβολταϊκά που θα παραχθούν από τη νέα μονάδα και επισημαίνει τον ρόλο που παίζουν επιστημονικοί φορείς της πόλης (ΑΠΘ, ΕΚΕΤΑ, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, ThessIntec) στην κατεύθυνση της μετεξέλιξης της Θεσσαλονίκης σε τεχνολογικό κόμβο για την περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *