Thursday , 28 March 2024

Ο κορονοϊός έπληξε και την αγορά της Θεσσαλονίκης -Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας καταστημάτων

Του Γ. Κατσιάνη

Μειωμένη ως και 70%, σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, είναι η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν οι έμποροι και οι επαγγελματίες,ο κορονοϊός έχει φοβίσει τους καταναλωτές,με αποτέλεσμα ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί που επισκέπτονται τα καταστήματα για να κάνουν αγορές.

“Από την αρχή της εβδομάδας, ο κόσμος έχει πανικοβληθεί,με αποτέλεσμα ελάχιστοι να έρχονται στο Καπάνι για να προμηθευτούν τα απαραίτητα”, δήλωσε ο πρόεδρος των επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Χρήστος Νικολόπουλος.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι έμποροι και οι επαγγελματίες που σκέφτονται ακόμα και να αναστείλουν την λειτουργία των καταστημάτων τους για λίγες ημέρες.

“Πιθανότητα κάποια μαγαζιά να αναστείλουν τη λειτουργία τους, αν δούμε ότι αυτό συνεχίζει και δεν έχει ένα μικρό ορίζοντα”,σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Οι έμποροι ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

“Θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα και να επιμηκυνθούν οι χρόνοι αποπληρωμής των υποχρεώσεων μας”, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Κοσμάς Καλογιάννης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *