Friday , 29 March 2024

Ο κορωνοϊός αδειάζει τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Ο κορονοϊός “διώχνει” τους Θεσσαλονικείς από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Η εξάπλωση του ιού και στη χώρα μας απέτρεψε μεγάλη μερίδα κόσμου από το να συνωστίζεται και να στριμώχνεται σε βαθμό ασφυξίας στα ούτως ή άλλως λιγοστά αστικά της πόλης μας.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι τραβηγμένη σήμερα το μεσημέρι σε ώρα αιχμής στη γραμμή 12 (ΚΤΕΛ-Κ.ΤΟΥΜΠΑ). Πρόκεται για μια από τις πιο επιβαρυμένες λεωφορειακές γραμμές αφού ξεκινά από τα όρια του δήμου Πυλαίας, συνεχίζει στο δήμο Θεσσαλονίκης διασχίζοντας όλο το κέντρο και καταλήγει στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

“Οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που σταμάτησαν περισσότερο να χρησιμοποιούν λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους και όσο ο ιός εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο η κίνηση στα λεωφορεία ακόμη και κατά τις ώρες αιχμής θα είναι ακόμη πιο μειωμένη” δήλωσε στο thesseconomy ο οδηγός της συγκεκριμένης γραμμής και πρόσθεσε ” ο κόσμος και φοβάται αλλά και θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του και κατ’επέκταση τους άλλους. Στη γραμμή 12 που οι επιβάτες υπέφεραν ώσπου να φτάσουν στον προορισμό τους, παρατηρώ ότι εδώ και μία εβδομάδα ειδικά η κίνηση είναι πάρα πολύ μειωμένη στις ώρες αιχμής που υπό άλλες συνθήκες ο κόσμος στοιβάζονταν σαν σαρδέλες μέσα στο αστικό”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κάθε βράδυ όλα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ απολυμαίνονται, έχουν δοθεί αντισηπτικά σε όλα τα οχήματα για να τα χρησιμοποιούν οι οδηγοί και τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *