Friday , 19 April 2024

Ο κορωνοϊός βάζει ιδέες και για..τηλεργασία – Αντιδράσεις από το ΠΑΜΕ

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Σε πολλά συνδικάτα αλλά και στο ΠΑΜΕ έχουν γίνει καταγγελίες από εργαζομένους ιδιαίτερα σε περιοχές που το πρόβλημα του κορωνοϊού είναι έντονο.

Όπως ανέφερε στο thesseconomy ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ “με αφορμή το κλείσιμο σχολείων εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού οι εργοδότες αρνούνται να δώσουν άδειες για να μπορούν οι εργαζόμενοι να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, όταν δίνουν άδειες αρνούνται να τις πληρώσουν ή δίνουν άδειες από την κανονική άδεια του εργαζόμενου . Στη χειρότερη περίπτωση απαιτούν δουλειά από το σπίτι όπως για παράδειγμα στην Τράπεζα Πειραιώς”.

Ο κ. Κουρμούλης τόνισε ότι το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να λάβει μέτρα. Επεσήμανε ότι πρέπει με απόφασή του οι εργαζόμενοι που τα σχολεία κλείνουν, να παίρνουν,άδεια επιπλέον από την επιχείρηση που δουλεύουν με αποδοχές, για όσες μέρες απαιτηθούν».

Ειδικά για το θέμα της τηλεργασίας σημείωσε ότι “δε γίνεται να επιτραπεί επί της ουσίας στην Τράπεζα, που μπορεί να πάρει ανυπολόγιστες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο μέλλον, με τις εξελίξεις που γνωρίζουμε ότι έρχονται. Επιπλέον δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τα προσωπικά δεδομένα των εργαζόμενων, που τέτοια χειρίζεται το HR, να είναι προσβάσιμα από οικιακούς υπολογιστές και δίκτυα.Είναι άλλο η Τράπεζα να μεταφέρει εργασίες σε διαφορετικά κτίρια (που και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει μετά την εμπειρία των κινητοποιήσεων) και άλλο να μεταφέρει εργασίες στα σπίτια των εργαζόμενων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *