Friday , 3 May 2024

Ο Κροάτης πρωθυπουργός “άδειασε” τον πρόεδρο της χώρας για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή

Του Γ.Κατσιάνη

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει στο Ζάγκρεμπ με αφορμή την υπόθεση της φυλάκισης των 105 Κροατών οπαδών στη χώρα μας, μετά την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της χώρας, Ζόραν Μιλάνοβιτς όταν δήλωσε ότι “αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι Κροάτες συλληφθέντες) αντιμετωπίζονται σαν αιχμάλωτοι πολέμου”.

“Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν προσεκτικά τι να κάνω. Η κατάσταση δεν είναι απλή. Αυτό αγγίζει τα όρια του νόμου του πολέμου. (Οι κρατούμενοι) αντιμετωπίζονται σαν αιχμάλωτη στρατιωτική μονάδα”, υποστήριξε ο κ. Μιλάνοβιτς.

“Προσβάλλει την ελληνική δικαιοσύνη ο Μιλάνοβιτς”

Οι νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Κροάτη προέδρου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

“Αυτές οι δηλώσεις σίγουρα δεν θα βοηθήσουν τους πολίτες μας. Είμαστε υπερδύναμη στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Σίγουρα αυτά τα πράγματα δεν είναι προς τιμήν μας, αλλά θα δεσμευτούμε για τους πολίτες μας, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η πολιτική για να τους βοηθήσουμε πρέπει να ασκείται εποικοδομητικά και όχι όπως ο Μιλάνοβιτς που προσβάλλει την ελληνική δικαιοσύνη”, τόνισε ο Κροάτης πρωθυπουργός και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τη διαδικασία το συντομότερο δυνατόν. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *