Tuesday , 23 April 2024

Ο Πιτσιλής έστειλε στο πειθαρχικό εφοριακούς μετά από καταγγελίες πολιτών ότι δεν εξυπηρετούνταν!

Του Γ. Κατσιάνη

Στο δρόμο που χάραξε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έστειλε στο πειθαρχικό προϊσταμένη του ΕΦΚΑ επειδή δεν λειτουργούσε τα κλιματιστικά μηχανήματα, φαίνεται ότι βαδίζει και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελίες πολιτών ότι η ΔΟΥ Χολαργού ήταν κλειστή και δεν εξυπηρετούσε τους φορολογουμένους, ούτε τηλεφωνικά(!), ο διοικητής της ΑΑΔΕ έστειλε στο πειθαρχικό συμβούλιο τρεις εφοριακούς για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους.

Τι υποστηρίζουν οι εφοριακοί

Από την πλευρά της, η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες  (ΠΟΕ-ΔΟΥ) υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη εφορία δεν ήταν κλειστή.

«Την Τετάρτη 4.8.2021 η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Οργάνωσης της ΑΑΔΕ, κατόπιν εντολής της Διοίκησης έστειλε προς τις υπηρεσίες της Αττικής το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο ανέφερε τα εξής: ‘Δεδομένων των βεβαρημένων περιβαλλοντολογικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική εξαιτίας του καύσωνα και των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει, οι υπηρεσίες που βρίσκονται στο νομό Αττικής θα λειτουργήσουν μόνο με το προσωπικό ασφαλείας’. Ως εκ τούτου καμία ΔΟΥ δεν ήταν κλειστή και το προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετούσε τις επείγουσες ανάγκες των πολιτών. Αυτό έγινε και με την ΔΟΥ Χολαργού», τονίζει στην ανακοίνωση της.

Επιπλέον, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών επισημαίνει πως σύμφωνα με το νόμο «σε αυτές τις περιπτώσεις προηγείται προκαταρκτική έρευνα ή ΕΔΕ και αν προκύψουν ευθύνες τότε παραπέμπονται οι υπάλληλοι βάσει πορισματικής έκθεσης. Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει καμία παραπομπή σε πειθαρχικό πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *