Friday , 29 March 2024

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επίσημος ομιλητής σε δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ

Έναν ανοιχτό και ζωντανό διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και εκπροσώπους της αγοράς διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια δείπνου, που παραθέτει για 4η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της ΔΕΘ, με επίσημο ομιλητή τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Μετά την ομιλία του, τόσο ο Υπουργός όσο και οι Υφυπουργοί Βιομηχανίας και Εμπορίου, κ. Νίκος Παπαθανάσης, Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας, και Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Γιάννης Τσακίρης, θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες στο δείπνο για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της οικονομίας και κυρίως για τα σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας.

Σε μία περίοδο που παρουσιάζεται έντονη επενδυτική κινητικότητα και μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει την ανωτέρω πρωτοβουλία, σύμφωνα με τη διοίκησή του, προκειμένου να αναδείξει τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο έχοντας, εξάλλου, διαπιστώσει το ενδιαφέρον Γερμανών επενδυτών να τοποθετηθούν στην εγχώρια αγορά, στηρίζει ενεργά μέσα από τις δράσεις του τις κινήσεις αυτές, υποστηρίζοντας τους Γερμανούς επιχειρηματίες και προσφέροντας άμεσα οφέλη στην ελληνική οικονομία.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα, θα συμμετέχουν επιχειρήσεις–μέλη των εν λόγω φορέων, καθώς και εκπρόσωποι από την οικονομία, την πολιτική, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθούν την 84η ΔΕΘ.  

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για περαιτέρω πληροφορίες να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 2310 327733 ή να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr στην ενότητα εκδηλώσεις. Απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή στην εκδήλωση στο παρακάτω link:https://griechenland.ahk.de/gr/ekdiloseis/dilosi-symmetochis/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *