Saturday , 20 April 2024

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΑΝΤΩΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η «ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ»- «Στόχος μου είναι να κινητοποιήσω τους νέους να ασχοληθούν με τα προβλήματα της Καλαμαριάς»

Είναι μόλις 21 ετών, σπουδάζει Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και διαθέτει start up που δραστηριοποιείται στον τομέα των εκδηλώσεων. Ως νέος με ανησυχίες, ο Αλέξανδρος Γκαντώνας αγωνιά για το μέλλον του τόπου του, λόγος για τον οποίο αποφάσισε να συνταχθεί με τον συνδυασμό «Καλαμαριά, Πρώτη Ξανά» του  Άρη Τεμεκενίδη.

Αλέξανδρε, τι χρειάζεται για να γίνει η «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά», όπως είναι και το όνομα του συνδυασμού σας;

«Χαίρομαι που μπαίνουμε απευθείας στα βαθιά! Η Καλαμαριά πιστεύω, έπειτα από τις δύο θητείες του νυν Δημάρχου έχει περιέλθει σε ένα τέλμα, από όλες τις απόψεις. Επομένως, χρειάζεται μία αλλαγή. Όπως είναι και το σύνθημα μας “Αλλάζουμε Διοίκηση, Αλλάζουμε Δήμαρχο, Αλλάζουμε την Καλαμαριά”. Ανθρώπους με όραμα, στόχο και σχέδιο να το υλοποιήσουν άμεσα ,για να κάνουν την Καλαμαριά ξανά δήμο πρότυπο, όπως μας τον παρέδωσαν οι πρόγονοι μας. Είμαι σίγουρος  πως με τις ομάδες εργασίας που έχουμε δημιουργήσει για κάθε ένα πυλώνα της πρότασης μας, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην τουριστική ανάπτυξη της Καλαμαριάς, αξιοποιώντας τα φυσικά κάλλη της περιοχής μας. Έχουμε την όρεξη να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να κάνουμε την “Καλαμαριά Πρώτη Ξανά”, να διεκδικήσουμε και να έχουμε λόγο σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα, όπως το Κόδρα, τη μαρίνα της Αρετσούς και το Παλατάκι, τα οποία θα μας απασχολήσουν στο μέλλον».

Ποιοί λόγοι σε ώθησαν να ασχοληθείς με τα κοινά;  

«Είναι η ερώτηση που δέχομαι συνέχεια, όταν αναφέρω πως κατεβαίνω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, καθώς είμαι μόλις 21 ετών, ίσως από τους πιο νέους υποψήφιους σε όλη την Περιφέρεια. Από το σχολείο ακόμα με ενδιέφερε το κομμάτι αυτό, αφού πάντα ήμουν στο προεδρείο του δεκαπενταμελούς συμβουλίου και τώρα σαν φοιτητής ενεργό μέλος φοιτητικών ομάδων, είπα να δοκιμάσω και στο δήμο μου, προκειμένου και εγώ από τη μεριά μου να συνεισφέρω στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων της περιοχής ενεργά. Καταλυτικό ρόλο ακόμα έπαιξε η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη που τρέφω προς τον Άρη Τεμεκενίδη. Τον Άρη τον είχα καθηγητή στο φροντιστήριο που διατηρεί στην Καλαμαριά και από τότε είχαμε αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση, επομένως όταν μου έκανε την πρόταση να κατέβω μαζί του για να μεταφέρω και εγώ τις ιδέες μου για την περιοχή μου, ήταν πολύ τιμητική για να την αρνηθώ. Τέλος, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, θέλω στο τέλος να έχω κερδίσει εμπειρίες αλλά το πιο σημαντικό να έχω κινητοποιήσει συνομήλικους μου να ασχοληθούν με τα προβλήματα της πόλης τους, της γειτονιάς τους».

Για ποιό λόγο οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στην πολιτική; Θεωρείς ότι δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον τους;   

«Είναι ένα γεγονός που μας προβληματίζει όλους. Τυχαίνει βέβαια να βρίσκομαι σε έναν αρκετά νεανικό συνδυασμό, με ένα αρκετά νεότερο μέσο όρο ηλικίας από ότι έχουμε συνηθίσει. Μην ξεχνάμε όμως, ότι διανύουμε ίσως τη χειρότερη περίοδο από τη μεταπολίτευση και μετά, με 10 χρόνια μνημονίων, με μεγαλεπήβολα λόγια από τους πολιτικούς μας που ποτέ δεν έγιναν πράξη. Η αποστροφή επομένως, είναι ένα δείγμα αναξιοπιστίας προς τους πολιτικούς και ίσως ένας φόβος να μην γίνουν σαν αυτούς. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι σε τοπικό επίπεδο να δείξουμε πως μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, πως ακούγονται τα προβλήματα της κάθε περιοχής και ίσως τότε μπορέσουμε να τους κάνουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Όσο αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, μιλώντας και εγώ σαν νέος, προσπαθούν να βρουν ελπίδα και συνθήκες για να δημιουργήσουν στην χώρα τους. Σε ότι αφορά εμάς, στόχος μας είναι να τους την προσφέρουμε».

Ποιά είναι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο δήμος Καλαμαριάς;

«Σαν πρώτο και βασικό θα βάλω το θέμα της καθαριότητας, το οποίο δυστυχώς στη χώρα μας αποτελεί προεκλογική δέσμευση για κάθε παράταξη, αντί να είναι ένα αυτονόητο γεγονός. Είναι η αλήθεια όμως ότι η Καλαμαριά δεν είναι πια καθαρός δήμος. Σε αυτό παίζει ρόλο και η μειωμένη χρηματοδότηση αλλά και η έλλειψη προσωπικού. Εκεί, χρειάζεται μια αναδιάρθρωση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπηρεσίας. Δεύτερον, θα αναφέρω το πρόβλημα της πεζοδρόμησης, καθώς και της έλλειψης υποδομών για ΑμΕΑ. Αδιανόητο, να μην μπορεί ο δήμος σε κεντρικές αρτηρίες να μην έχει μεριμνήσει για την ευκολότερη πρόσβαση των συνανθρώπων μας. Τέλος, θα αναφερθώ στην παραμέληση ορισμένων περιοχών, όπως ο Φοίνικας, ο Βότσης και η Κηφισιά. Διότι Καλαμαριά δεν είναι μόνο το κέντρο της, αλλά και αυτοί οι συνοικισμοί, οι οποίοι έχουν να μας δώσουν πολλά. Το πρόγραμμα μας, αναφέρει άμεση σύνδεση των περιοχών αυτών με την υπόλοιπη Καλαμαριά, χρησιμοποιώντας τα 2 mini bus, τα οποία έχει στην κατοχή του ο δήμος και την ανάδειξη των περιοχών αυτών μέσα από πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, δίνοντας ζωντάνια ξανά στις περιοχές αυτές».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *