Friday , 19 April 2024

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΡΔΙΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ THESSECONOMY.GR-«Η Κύπρος δηλώνει παρούσα φέτος στα τουριστικά δρώμενα»

Συνέντευξη στον Γ.Κατσιάνη

Έκκληση στους Ελλαδίτες να κάνουν φέτος διακοπές στην Κύπρο, απευθύνει ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Μεγαλόνησος διαθέτειτα καθαρότερα  νερά κολύμβησης στην Ευρώπη καθιστούν, σύμφωνα με τον κ. Περδίο, την Κύπρο «παρούσα στα τουριστικά δρώμενα».     

Γιατί να επιλέξει κάποιος την Κύπρο για τις διακοπές του;

«Η Κύπρος ανήκει στις χώρες με πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα. Μετά τα σκληρά μέτρα που λάβαμε από την αρχή της κατάστασης, δείξαμε ότι είμαστε κράτος σοβαρό και ότι είχαμε τη δύναμη να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας. Κατ’ επέκτασή αυτό ισχύει και για τους επισκέπτες μας. Οι Γερμανοί μας εμπιστεύονται και το ίδιο, οι υπόλοιποι μας εταίροι. Δείξαμε σοβαρότητα και αυτό μέτρησε. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιθανά κρούσματα».  

Η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη θέση με τα πιο ποιοτικά νερά κολύμβησης σε όλη την Ευρώπη. Τι σημαίνει αυτό για τον τουρισμό;

«Πράγματι, διαχρονικά η Κύπρος έχει καθαρά νερά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο περιβάλλον και δε ρυπαίνουμε τη θάλασσα. Δεν έχουμε βαριά βιομηχανία να επιβαρύνει τα θαλάσσια μας νερά και είμαστε προσεκτικοί, όπως επίσης όλα γίνονται βάσει περιβαλλοντικής μελέτης. Επίσης είμαστε ευλογημένοι, διότι η περιοχή της Κύπρου δεν επηρεάζεται από θαλάσσια ρεύματα, τα οποία πιθανόν να ρυπαίνουν τα καταγάλανα νερά μας. Επενδύουμε φυσικά στα πλεονεκτήματά μας που αφορούν τις καθαρές μας θάλασσες και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε αυτό. Για εμάς είναι από τα δυνατά μας σημεία στα επιχειρήματά μας, ότι είμαστε εδώ για τον ποιοτικό και διαχρονικό τουρισμό. Σεβόμαστε το περιβάλλον, σεβόμαστε τους κατοίκους του νησιού και κατ’ επέκταση τους επισκέπτες μας. Να αναφέρουμε ότι τα νερά κολύμβησης της Κύπρου αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικής ποιότητας με ποσοστό συμμόρφωσης 99,1%, τοποθετώντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης».

Πόσο θεωρείται ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα επηρεάσουν την τουριστική δραστηριότητα;

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, όλα τα δεδομένα και ιδιαίτερα την υγεία των τουριστών μας. Κατανοούμε ότι για φέτος η χρονιά δε θα είναι μια κανονική χρονιά, αλλά μια σαιζόν με αρκετές ιδιαιτερότητες. Θα πρέπει να τηρούνται αυστηρότατα, οι κανόνες υγιεινής καθώς και η κοινωνική απόσταση. Φέτος θα είναι πιο αργοί οι ρυθμοί αλλά ίσως αυτό να είναι καλό για άτομα που χρειάζονται διακοπές πολύ πιο χαλαρές και ήρεμες, μακριά από τις συνηθισμένες συνθήκες που επικρατούσαν στην προ κορωνοϊού εποχή. Η έλευση θα είναι μειωμένη αλλά αυτό δε μας πτοεί. Η Κύπρος δηλώνει παρούσα στα τουριστικά δρώμενα».

Τι μέτρα πρόληψης έχετε λάβει;


«Το υφυπουργείο Τουρισμού εργάστηκε σκληρά, μεθοδικά και αθόρυβα στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. Συνεχίζουμε και σήμερα, έχοντας σχέδιο καταρτισμένο, αφιερωμένο στη διαχείριση της κρίσης, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και στο μέλλον σε περίπτωση που υπάρξει άλλο περιστατικό, έχουμε την προηγούμενη εμπειρία και αυτό μας δίνει το σθένος να συνεχίσουμε και να είμαστε καλά προετοιμασμένοι».

Υ.Γ. Μετά την επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η Κύπρος είναι και πάλι έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες από διάφορες χώρες. Aνακαλύψτε ξανά τις ομορφιές του νησιού της Αφροδίτης και βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι σας στην Κύπρο στο σύνδεσμο:  https://www.visitcyprus.com/index.php/el/cyprus-covid19-travel-protocol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *