Saturday , 27 April 2024

Πάνος Τσακλόγλου:”Κάποια στιγμή θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης”

Του Γ. Κατσιάνη

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης μετά το 2026.

Το θέμα έθεσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι “στην επόμενη τριετία (σ.σ. μέχρι το 2026) δεν πρόκειται να δούμε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης”.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι “δεν πρέπει να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει (σ.σ. αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης)”.

Τις εντυπώσεις από την δήλωση-βόμβα του κ. Τσακλόγου επιχείρησε να διασκεδάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος δήλωσε ότι “δεν υπάρχει καμία περίπτωση αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης”.

Οι αντιδράσεις

Άμεση ήταν η απάντηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Για “κρυφή ατζέντα” της κυβέρνησης που στοχεύει “στην εξόντωση των εργαζομένων και την φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας”, έκανε λόγο ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιώργος Γαβρήλος.  

“Οι δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού περί «αναπόφευκτης αύξησης των ορίων ηλικίας από το 2027» αποκαλύπτει ακόμα μια πτυχή της αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *