Sunday , 28 April 2024

Πάνω από 150 αγόρια και κορίτσια… διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους στον Εύοσμο

Ξίφη, σπαθιά, άσπρες φουσκωτές φόρμες, προστατευτικές μάσκες, πλαστρόν και γάντια θα γεμίσει για πρώτη φορά το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου «ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ» σήμερα, Σάββατο, και αύριο, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Αγώνων Κυπέλλου ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ « Μέγας Αλέξανδρος» του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού.

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Ξιφασκίας
Στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ξιφασκίας συμμετέχουν περισσότεροι από 150 αθλητές ξίφους από όλη την Ελλάδα, σε αγώνες ανά κατηγορία Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Αγώνες Ανάπτυξης, Νέων Ανδρών και Γυναικών. «Με χαρά υποδεχόμαστε τους αθλητές Ξιφασκίας στο δήμο μας και με ιδιαίτερη μέριμνα φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ την κορυφαία τους οργάνωση, τους πανελλήνιους αγώνες Κυπέλλου, ευχόμενοι όπως πάντα να νικήσει ο καλύτερος. Καλούμε όλους τους δημότες μας να παρακολουθήσουν τους αγώνες κυπέλλου γιατί δεν τους δίνεται πολύ συχνά αυτή η ευκαιρία επειδή η ξιφασκία δεν είναι και τόσο λαοφιλές άθλημα αλλά και γιατί πάντα οι αγώνες κυπέλλου οποιουδήποτε αθλήματος κρύβουν εκπλήξεις κι έχουν πάντα την δική τους δυναμική στην εξέλιξη και στην ανάδειξη του νικητή» δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός. Την έναρξη των αγώνων θα κηρύξουν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Ο «Μέγας Αλέξανδρος»
Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Ελευθερίου Κορδελιού ιδρύθηκε πριν από 31 χρόνια και στο ενεργητικό του έχει συνεχείς συμμετοχές σε Διεθνείς, Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς και Πανελλήνιους Αγώνες Ξιφασκίας με κορυφαία στιγμή για το Σύλλογο η ανάδειξη του στην 6η θέση του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *