Thursday , 18 April 2024

Πάνω από 3000 rapid tests θα διενεργήσει σήμερα ο ΕΟΔΥ στη Θεσσαλονίκη

Κοντά στο 5% των τεστ κορωνοϊού, που γίνονται από τις 10 το πρωί και έως τις 20:00 το βράδυ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βγαίνουν θετικά.

Το ποσοστό κρίνεται υψηλό και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι είναι πρώιμο ακόμη για γενικεύσεις, συνιστώντας ψυχραιμία και υπομονή ώσπου να ολοκληρωθούν τα τεστ σήμερα για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα ποσοστά.

Σημειώνεται πως στο επίπεδο επικινδυνότητας 4 μπαίνουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, όπως γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο, προαναγγέλλοντας μάλιστα και νέα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και θα ισχύσουν -τουλάχιστον- για τον επόμενο μήνα.

Οι τρεις νέες περιφερειακές ενότητες, που το τελευταίο διάστημα είδαν τα κρούσματα του κορωνοϊού να εκτοξεύονται (ειδικά η Θεσσαλονίκη) βρίσκονται πλέον στο “κόκκινο” του Υγειονομικού Χάρτη και θα μπουν σε καθεστώς lockdown μεγαλώνοντας τη σχετική λίστα των περιοχών του “επιπέδου 4”, όπου ήδη βρίσκονται οι Σέρρες, τα Ιωάννινα, η Κοζάνη και η Καστοριά.

“Περίπου 300 τεστ ανά ώρα διενεργούνται από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ” δήλωσε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Έως τις 13:00 είχαν διενεργηθεί 1.100 τεστ. Ο μέσος όρος αναμονής είναι 45-50 λεπτά. Το rapid test διενεργείται μέσω της ρινικής κοιλότητας και όσοι θέλουν να εξεταστούν οφείλουν να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα γίνεται γνωστό σε διάστημα δύο ωρών και ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται με SMS στο κινητό του τηλέφωνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *