Thursday , 2 May 2024

Πάσχα: Οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν να γιορτάσουν μακριά από το «κλεινόν άστυ» – Αύξηση πάνω από 15% στους εκδρομείς-Οι τιμές στα πακέτα

Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα και «φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα των ταξιδιωτικών γραφείων της Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας –Θράκης Βύρων Θεολόγης «είναι ευχάριστο ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει. Και ταξιδεύει».

«Φέτος θα ξεπεράσουμε και το 2019»
Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας –Θράκης για τις ημέρες του Πάσχα «υπάρχει κίνηση. Και μάλιστα η κίνηση καταγράφεται με κρατήσεις όχι μόνο με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Και αυτό φάνηκε τα τριήμερα της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου που κορυφώθηκε η κίνηση. Και πιστεύουμε ότι φέτος θα ξεπεράσουμε και το 2019. Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα μιλάμε για αύξηση του 10%-15%. Μπορεί να γίνει και 20%. Υπάρχει αύξηση του αριθμού των εκδρομέων και σε σχέση με πέρσι. Γιατί φέτος έχουμε και πολλά δρομολόγια από τις αεροπορικές εταιρείες, έχουμε την κρουαζιέρα, γιατί τώρα ό,τι μετρήσεις κάναμε δεν υπολογίζαμε την κρουαζιέρα. Οπότε φέτος από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουμε και κρουαζιέρα, άρα έχουμε αύξηση των αφίξεων και των αναχωρήσεων».

Αγαπημένοι προορισμοί στο εσωτερικό
«Αγαπημένοι προορισμοί των εκδρομέων από αυτό το χρονικό διάστημα και πλέον είναι τα νησιά. Και μάλιστα έχουμε πάρα πολλούς προορισμούς με απευθείας συνδέσεις από τη Θεσσαλονίκη, από το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’, για τα νησιά όπως για Χίο, Μυτιλήνη, Σαντορίνη, Μύκονο, Χανιά, Ηράκλειο, Σάμο και για άλλους προορισμούς. Αρκετοί επίσης είναι οι εκδρομείς που επιλέγουν και την Πελοπόννησο. Μιλάμε και για οδικές εκδρομές όπου κατεξοχήν αγαπημένος προορισμός είναι το Ναύπλιο και η Καλαμάτα με την οποία υπάρχει και αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη».

Στις προτιμήσεις και οι οδικές εκδρομές
‘Οπως λέει ο κ. Θεολόγης, «μια μεγάλη μερίδα των εκδρομέων επιλέγει και τις οδικές εκδρομές. Έχουμε μια στροφή των εκδρομέων για οδικές εκδρομές στο εξωτερικό για την Οχρίδα, τη Σόφια, για το Βουκουρέστι, για τη Φιλιππούπολη, για Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη που είναι αγαπημένος προορισμός από τη Θεσσαλονίκη, αφού αρκετοί είναι οι Θεσσαλονικείς που την επιλέγουν για το Πάσχα. Ένας πολύ αγαπημένος προορισμός των Βορειοελλαδιτών είναι και η Κωνσταντινούπολη όπου την επισκέπτονται και οδικώς αλλά και αεροπορικώς. Παρόλο που βρίσκεται σε μια μουσουλμανική χώρα έχουμε κόσμο που πάει για το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη επειδή υπάρχει το Πατριαρχείο. Στην Κεντρική Ευρώπη αγαπημένοι προορισμοί είναι το Λονδίνο, το Παρίσι, η Λισαβόνα, αλλά και η Μαδρίτη.

Πόσο κοστίζουν τα πακέτα
Όσον αφορά την οικονομική πλευρά άλλες είναι οι τιμές που υπάρχουν στις οδικές εκδρομές και άλλες στις αεροπορικές.Όπως διευκρινίζει ο κ. Θεολόγης «όσον αφορά το εύρος των τιμών, οι οδικές εκδρομές στο εσωτερικό ξεκινούν από 180-300 ευρώ, του εξωτερικού οι οδικές είναι από 250-330 και οι αεροπορικές εκδρομές είναι από 450-700 ευρώ. Εξακολουθούν βέβαια να είναι ακριβοί προορισμοί το Παρίσι, το Λονδίνο, η Λισαβόνα γι’ αυτό και βλέπουμε ότι οι διανυκτερεύσεις δεν είναι πολλές. Πιο αγαπημένο πακέτο είναι αυτό των τεσσάρων ημερών με τρεις διανυκτερεύσεις ή το πολύ-πολύ των πέντε ημερών με τέσσερις διανυκτερεύσεις. Αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει. Περάσαμε πολύ δύσκολα και πραγματικά το ταξίδι είναι μια διέξοδος που οι συμπολίτες μας τη θέλουνε. Να εμπιστευτούν τα τουριστικά γραφεία και μάλιστα της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας –Θράκης γιατί θα βρούν έτοιμα προγράμματα γι’ αυτούς πριν από αυτούς», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Βύρων Θεολόγης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *