Tuesday , 30 April 2024

Πάσχα: Στο 70%-90% οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία στη Β. Ελλάδα – Θα λειτουργήσει το 30% των εποχιακών ξενοδοχείων

Αυξημένο ρυθμό κρατήσεων για τις ημέρες του Πάσχα εμφανίζουν όλοι οι παραδοσιακοί προορισμοί ενόψει του Πάσχα, με ανοδικές τάσεις και last minute προοπτική, τόσο σε ορεινές και παράκτιες, όσο και σε νησιωτικές περιοχές της χώρας. Η πληρότητα σε ξενοδοχειακές μονάδες για τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται να αγγίξει το 70% – 90%, και σε κάποιες περιοχές έχει φτάσει ακόμη και το 100%. Ωστόσο ο αριθμός των εποχιακών επιχειρήσεων που θα επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα παραμένει μικρός σε σχέση με το σύνολο των καταλυμάτων της χώρας. Θα λειτουργήσει περίπου το 30% των εποχιακών ξενοδοχείων.

Στη Χαλκιδική
Στη Χαλκιδική για το τριήμερο του Πάσχα, Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, η πληρότητα αγγίζει το 85% με ανοδικές τάσεις. «Στη Χαλκιδική η πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα και έως τις αρχές Μαΐου», τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Στην Καστοριά
«Το Πάσχα είναι πάρα πολλή δυνατή περίοδος για την Καστοριά. Είναι πολλή έντονη η ζήτηση. Έχουμε μια πληρότητα που αυτή τη στιγμή φτάνει στο 80%-90% κι έχουμε συνεχώς τηλεφωνήματα για κρατήσεις», λέει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος. «Οι κρατήσεις κατά 90% είναι από την Ελλάδα. Οι επισκέπτες που έρχονται θέλουν να περάσουν ένα όμορφο Πάσχα στη βυζαντινή Καστοριά, επιθυμούν να ξεκουραστούν, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Η τιμή στο δίκλινο κυμαίνεται από 80-180 ευρώ», διευκρινίζει ο κ. Σμαρόπουλος.

Στη Δράμα
«Γύρω στο 40%-50% είναι οι κρατήσεις μας λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα. Υποτονική» χαρακτηρίζει την κίνηση στα ξενοδοχεία του νομού Δράμας ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Άγγελος Καλλίας. Όπως διευκρινίζει στο thesseconomy.gr «δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κι όσο φαίνεται ότι θα υπάρχει καλοκαιρία τόσο πιο απογοητευτικό γίνεται, γιατί ο κόσμος το Πάσχα επιλέγει τη θάλασσα, προτιμά τα νησιά. Όσο βέβαια πλησιάζουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε κάποιες επιπλέον κρατήσεις. Εκτιμώ ότι το τριήμερο Μεγάλη, Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα θα κινηθούμε περίπου στο 60%», προσθέτει.

Στην Πιερία
Περίπου το 20% των ξενοδοχειακών μονάδων της Πιερίας αναμένεται να λειτουργήσει τις ημέρες του Πάσχα. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης, «την περιοχή της Πιερίας επισκέπτονται Έλληνες, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από Βαλκανικές χώρες και από την Ευρώπη όπως από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχία». Η πληρότητα προς το παρόν βρίσκεται στο 50%-60% με ανοδικές τάσεις, κι αναμένεται τη Μεγάλη εβδομάδα να κορυφωθεί η ζήτηση.

«Δημοφιλείς» προορισμοί
Στη Θάσο και στην Καβάλα η πληρότητα αγγίζει το 80% και περιλαμβάνονται στους δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Επίσης στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, από τη Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα, συγκαταλέγονται η Κέρκυρα, η Πάτμος όπου η πληρότητα βρίσκεται στο 100%, η Κρήτη με την πληρότητα στο Ηράκλειο να αγγίζει το 91%, η Ύδρα, η Πελοπόννησος, τα Ιωάννινα, το Πήλιο, η Σαντορίνη και άλλες περιοχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *