Sunday , 28 April 2024

Πέθανε ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ σε ηλικία 94 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 χρόνων ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής των Harrods, πατέρας του Ντόντι Αλ Φαγέντ, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ. Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας άφησε την τελευταία του μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατο του γιου του Ντόντι με την πριγκίπισσα Νταϊάνα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. Η κηδεία του τελέστηκε χθες, Παρασκευή, στο κεντρικό τζαμί του Λονδίνου στο Ρίτζεντς Παρκ, καθώς σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση η ταφή των νεκρών γίνεται εντός 24 ωρών. Πηγές δήλωσαν στη MailOnline ότι ο Αλ Φαγέντ πέθανε το βράδυ της Πέμπτης και ότι η κηδεία πραγματοποιήθηκε στο τζαμί την Παρασκευή. «Η τελετή πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί», μετά την προσευχή της Παρασκευής», ανέφερε η πηγή.

Ποιος ήταν
Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ ήταν Αιγύπτιος επιχειρηματίας, ο οποίος κατοικούσε και δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Τα επιχειρηματικά του συμφέροντα περιλάμβαναν την ιδιοκτησία του Hôtel Ritz Paris και παλαιότερα του πολυκαταστήματος Harrods, καθώς και της ποδοσφαιρικής ομάδας Φούλαμ, την οποία κατάφερε να φτάσει μέχρι την Premier League. Για το 2023, η περιουσία του εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κατατάσσοντας τον πλούτο του στο νούμερο 1.493 στον κόσμο.

Η ιδιωτική έρευνά του για τον Ντόντι
Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ήταν παντρεμένος με τη Σαμίρα Κασόγκι από το 1953 έως το 1956 και είχε έναν γιο, τον Ντόντι. Ο Ντόντι είχε σχέση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν σκοτώθηκαν και οι δύο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997. Μετά το δυστύχημα ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ ξεκίνησε τη δική του ιδιωτική έρευνα. Το 2008 από την έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντόντι και η Νταϊάνα σκοτώθηκαν εξαιτίας της οδήγησης του Πολ υπό την επήρεια αλκοόλ, εξαιτίας του γεγονότος ότι κανένας από τους δύο δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας αλλά και λόγω της αλλοπρόσαλλης οδήγησης των παπαράτσι που τους καταδίωκαν στους δρόμους του Παρισιού. Ωστόσο, ο Αλ Φαγέντ φέρεται να μουρμούρισε στους δημοσιογράφους όταν έφευγε από το δικαστήριο: «Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για φόνο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *