Friday , 29 March 2024

Πέτσας – Διγαλάκης: “Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου”

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία, όπως γνωστοποίησαν σήμερα τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όσο και ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Open” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού (και) στο σχολικό περιβάλλον”.

Όταν ρωτήθηκε στη συνέχεια κατά πόσο είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη του σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου και εάν εξακολουθεί να υφίσταται πιθανότητα αναβολής, ο κ. Πέτσας απάντησε με νόημα πως όσο και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα.

“Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, αρχίζουν τα σχολεία. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών”, τόνισε από την πλευρά του και ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: “Δυστυχώς, είχαμε μια αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως λόγω της χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων. Θα αξιολογήσει η επιτροπή των επιστημόνων τα νέα δεδομένα, μετά την επάνοδο των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *