Friday , 19 April 2024

«Παγώνουν» για οκτώ μήνες οι φορολογικές υποχρεώσεις για χιλιάδες επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους

Νέα μέτρα που στοχεύουν στην ανακούφιση χιλιάδων επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένων, οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας, θέτει σε εφαρμογή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών «παγώνει» μέχρι τις 30 Απριλίου του 2021 την είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων σε ΔΟΥ και Ελεγκτικά Κέντρα.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν ενταχθεί σε μέτρα στήριξης (ΚΑΔ, αποζημίωση ειδικού σκοπού, αναστολή εργασίας, κλπ), αναστέλλονται για οκτώ μήνες οι φορολογικές τους υποχρεώσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι πληρωμές φόρων εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ.

Επιπλέον, μέχρι τις 30 Απριλίου αναστέλλεται η προθεσμία καταβολής και είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.    

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρά στη θέσπιση ενός νέου πλαισίου ρυθμίσεων για αυτές τις οφειλές, με ευνοϊκές διατάξεις, προκειμένου να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.                                     

Συγκεκριμένα, το πλαίσιο αυτό θα προβλέπει την εξόφληση των εν λόγω οφειλών σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 2,5%.

«Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε όσα μέτρα χρειαστούν για να στηρίξουμε πολίτες και επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *