Friday , 19 April 2024

Παναγιώτης Κοκκόρης: «Δεν θα θιγεί κανένα εργασιακό δικαίωμα»

Τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ως αυριανής κυβέρνησης, παρουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Κοκκόρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων της TV100.

Ειδικότερα, ο κ. Κοκκόρης τόνισε πως «η μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις από 28% στο 20%, οι μοναδικοί συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22% και η διατήρηση του κατώτατου (συντελεστή) 6%, θα δώσουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα στους πολίτες».

Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη παροχής κινήτρων στις επιχειρήσεις και της ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ επιχειρηματιών και εργαζομένων, σημειώνοντας πως «κανένα από τα εργασιακά δικαιώματα δεν θα θιγεί, όπως δεν έχει θιγεί εδώ και τόσα χρόνια».

«Θα έχουμε αύξηση της ρευστότητας μέσω των τραπεζών και πιο απλοποιημένες διαδικασίες του κράτους σε θέματα αδειοδοτήσεων, που μέχρι σήμερα χρονοτριβούν», επισήμανε ενώ για τα εργασιακά, σημείωσε πως «η αύξηση των μισθών θα γίνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ».

«Κίνητρα στις επιχειρήσεις όπως οι υπεραποσβέσεις, η αναγνώριση ζημίας από 5 και 3 έτη παλαιότερα σε 10 έτη, θα ωθήσουν τους Έλληνες υπάρχοντες επενδυτές να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους, όπως και τους ξένους για να έρθουν στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Κοκκόρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *