Thursday , 28 March 2024

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος : “Αν φτάσουμε στο σημείο της Ιταλίας, το δικό μας ΕΣΥ δε θα αντέξει”.

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι πρόκειται για πανδημία του κορωνοϊού και μετά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση κατά της εξάπλωσης της νόσου με κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων, εμπορικών κέντρων, καταστημάτων εστίασης, καφετεριών, αθλητικών και πολιτιστικών κέντρων κλπ με βασικό μήνυμα #Μένουμε_Σπίτι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εφιστά την προσοχή των πολιτών τονίζοντας ότι “θα δώσουμε τη μάχη αλλά θα χρειαστούμε τη βοήθεια των πολιτών”.

Ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Γεώργιος Ελευθερίου σε δηλώσεις του στο thesseconomy τόνισε ότι η συμμόρφωση στα μέτρα πρόληψης είναι το κλειδί για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου. “Μένω στο σπίτι, σημαίνει ότι προστατεύω και τον εαυτό μου και τους υπόλοιπους γύρω μου. Τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χθες, Σάββατο, δεν ήταν μόνο λυπηρά. Ήταν άκρως επικίνδυνα” τόνισε ο κ. Ελευθερίου.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας προειδοποίησε ότι “αν φτάσουμε στο σημείο της Ιταλίας το δικό μας ΕΣΥ δε θα αντέξει. Το δικό μας ΕΣΥ έχει περάσει δέκα χρόνια μνημονίου. Δεν πρόκειται να αντέξει αν δεν συμμορφωθούμε όλοι στα μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *