Saturday , 20 April 2024

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: “Μισή θεραπεία” ο σχεδιασμός για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου

Πληθαίνουν οι απόψεις των ειδικών για μη άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου. Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη, ο πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι “στην πραγματικότητα είδαμε σταθεροποίηση των κρουσμάτων από την ώρα που έκλεισε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Θα δοθεί παράταση του λοκντάουν. Θα ήταν αυτοκτονικό αν λέγαμε ότι βγαίνουμε στις 30 Νοεμβρίου. Θέλω να πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα δεν θα είμαστε όπως είμασταν το Πάσχα. Οφείλουμε όμως να περιοριστούμε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον”. Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου είναι «μισή θεραπεία» .

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πειραιά Ματίνα Παγώνη. Σημείωσε ότι “αν ο στόχος μας είναι να πάμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, στο 500, τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Η κίνηση όμως γονιών και παππούδων που πάνε τα παιδιά στο σχολείο, είναι μια παράμετρος προβληματική, οπότε θέλει σκέψη» και πρότεινε το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές (των Χριστουγέννων), ώστε στις γιορτές «να ανοίξει η αγορά. Όμως, με μέτρα πάντα: τις μάσκες μας, τις αποστάσεις και μεγάλη προσοχή”.

Την ίδια ώρα, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ επανέλαβε ότι αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής επιστημόνων για τα σχολεία, καθώς «τίποτα δεν αντικαθιστά τη διά ζώσης διδασκαλία. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο δυνατόν», επεσήμανε η κυρία Κεραμέως.

«Περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα ληφθούν οι αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες όπου πραγματοποιείται καθολική τηλεκπαίδευση. «Παρά τα τεχνικά ζητήματα των πρώτων ημερών, τα μαθήματα προχωρούν κανονικά, από τα νηπιαγωγεία έως τα λύκεια, και καλύπτεται η ύλη καθημερινά», υπογράμμισε η κυρία Κεραμέως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *