Tuesday , 19 March 2024

Πανελλαδική πορεία διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων στις 31 Ιανουαρίου

Του Γ. Κατσιάνη

Στους δρόμους κατεβαίνουν την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να μην εντάξει τον κλάδο στα νέα μέτρα στήριξης για τον μήνα Ιανουάριο και στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση της Ένωσης Επιχειρηματιών Τουρισμού Ελλάδος Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων αποφάσισε να προχωρήσει σε πανελλαδική κινητοποίηση την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, με πορεία διαμαρτυρίας των τουριστικών λεωφορείων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Όπως τόνισαν οι πρόεδροι συνδέσμων και σωματείων της χώρας, η αναβλητικότητα της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού να συναντηθεί με τη διοίκηση της Ένωσης ώθησε τον κλάδο στη συγκεκριμένη απόφαση.

«Γιατί απαξιώνετε το τουριστικό λεωφορείο; Γιατί δεν υπάρχουν στα μέτρα στήριξης τα τουριστικά λεωφορεία; Δεν είμαστε άνθρωποι του τουρισμού; Αν όχι, τότε να μας πάνε στο υπουργείο Μεταφορών. Είναι δύο χρόνια ακινητοποιημένα τα λεωφορεία μας. Έβαλαν τα τουριστικά γραφεία στα μέτρα στήριξης και εμάς όχι. Επιτέλους θα πρέπει να πάρει θέσει ο πρωθυπουργός, δεν πάει άλλο», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων και Ιδιοκτητών Λεωφορείων Αθηνών και Πειραιώς νομού Αττικής, Κωνσταντίνος Πραχάλης, ο οποίος σημείωσε ότι «από το Νοέμβριο μέχρι και σήμερα, ο νέος υπουργός Τουρισμού δεν μας έχει συναντήσει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *