Saturday , 27 April 2024

Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος – Για ποιους λόγους

Ραγδαίες εξελίξεις προκαλούν στην κυβέρνηση οι αιφνιδιαστικές παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων υπουργών της, και μάλιστα ενός εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου αλλά και του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες αφορμή των παραιτήσεων τους ήταν η συνάντησή τους με επιχειρηματία το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που στη Βουλή μαινόταν μία «άγρια» μάχη με την αντιπολίτευση σχετικά με το δημοσίευμα περί… μονταζιέρας στην υπόθεση των Τεμπών, το οποίο και οδήγησε στην πρόταση δυσπιστίας.

Η ανακοίνωση στη Βουλή
Με μία ανακοίνωση που… έπεσε σαν «βόμβα» και λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης το Μαξίμου ανακοίνωσε πως ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος υπέβαλαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα. Πηγές από το περιβάλλον του κ. Παπασταύρου αναφέρουν πως από τη στιγμή που πρόκειται για ένα θέμα που θα μπορούσε να επηρεάσει την παράταξη που υπηρέτησε για 39 ολόκληρα χρόνια, από το 1985 ή να πλήξει τον πρωθυπουργό, επέλεξε να παραιτηθεί.

Η… επίθεση από τον Ν. Ανδρουλάκη
Η πρώτη επίθεση στην κυβέρνηση για τη συνάντηση των υπουργών με τον επιχειρηματία έγινε το απόγευμα της Τετάρτης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του Κινήματος κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε «πώς η κυβέρνηση καταγγέλει επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την πρόταση δυσπιστίας, όταν έχει λάβει χώρα μία τέτοια συνάντηση».

Επιβεβαίωσαν Μάκης Βορίδης και Παύλος Μαρινάκης
Η επιβεβαίωση του δημοσιεύματος ήρθε χθες το πρωί από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη. Ο κ. Βορίδης δήλωσε πως «επρόκειτο για κοινωνική συνάντηση με άλλους δέκα μπροστά». Συνέχισε ο κ. Βορίδης λέγοντας πως «ο άνθρωπος (ο επιχειρηματίας) είχε τη γιορτή του και είχε μαζέψει φίλους του και εκεί βρέθηκαν και αυτοί οι δύο υπουργοί». Ακολούθησε η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ήταν μια συνάντηση η οποία ήταν σε κοινωνικό επίπεδο», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας όμως την ίδια ώρα πως «εμείς δείξαμε ποια είναι η στάση μας απέναντι σε οποιοδήποτε δημοσίευμα, σε οποιοδήποτε μέσο θεωρούμε ότι παραπλανά ή προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Κάποιοι άλλοι έδειξαν με τη στάση τους και την προσυνεννόηση και την προθυμία τους, το πόσο, πρόθυμοι είναι και το σε ποιες περιπτώσεις δεν έκαναν πρόταση δυσπιστίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *