Wednesday , 24 April 2024

Παραλιακό μέτωπο: Mία ευκαιρία για ανάπτυξη.

Άρθρο Απόστολου Σπαθά-Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος -Συνεργασία για την Καλαμαριά-Μπακογλίδης Θεοδόσης

Το ΤΑΙΠΕΔ , σύντομα, θα προκηρύξει τον διαγωνισμό για την Μαρίνα στην Αρετσού. Θα ακολουθήσει διαβούλευση , με τον Δήμο Καλαμαριάς που έχει σχέδιο, γνωρίζει την τοπική κοινωνία καλύτερα από όλους και θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της Μαρίνας.
Παράλληλα μία δέσμη μέτρων, θα πρέπει να ξεδιπλωθεί, για τον χώρο που δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις και παλαιότερα ήταν πόλος έλξης όλων των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
Με τη συνεργασία , συγκοινωνιολόγων και οικονομολόγων, μπορούν να σχεδιαστεί , ένα νέο «προϊόν» με στόχο να αναδείξει το παραλιακό μέτωπο και ταυτόχρονα να πλαισιώσει τις μεγάλες επενδύσεις στο θαλάσσιο μέτωπο και να ενοποιήσει την εικόνα του μετώπου, ώστε να προσελκύσει για επίσκεψη, πολλούς πολίτες.
Να σημειωθεί πως θα ληφθεί υπόψιν η άποψη των επιχειρήσεων, των τοπικών κατοίκων και δειγματοληπτικά, των καταναλωτών της εν λόγω περιοχής. Χρειάζεται ένας προσεγμένος και με χειρουργική ακρίβεια σχεδιασμός, ώστε να μην υποβαθμιστεί η περιοχή αλλά να πάρει αξία βασισμένη και στις προτιμήσεις των πολιτών.
Μερικές από τις δραστηριότητες που θα αναδείξουν την περιοχή είναι η υλοποίηση μερικής πεζοδρόμησης κατά διαστήματα (Σαββατοκύριακο), για τη διοργάνωση εκδηλώσεων για κάθε ηλικία. Υπαίθριες συναυλίες ή δρώμενα ,μπροστά από τις επιχειρήσεις. Διαδραστικά παιχνίδια ανά τακτά διαστήματα χώρου. Καλαίσθητα περίπτερα με χρηστικές πληροφορίες, π.χ. ανακύκλωση. Παραστάσεις σχολείων, συλλόγων και ομάδων, προσαρμοσμένες στον δρόμο της παραλίας. Ένα απέραντο πανηγύρι, για όλο τον κόσμο ,να εξελίσσεται στα μάτια των πολιτών.
Ο στόχος είναι , όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, να επισκέπτονται μαζικά το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς και σε συνδυασμό ,με την πρόοδο των μεγάλων έργων ,π.χ. Μαρίνα, θα πλαισιώνονται δράσεις και πρωτοβουλίες για περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο Απόστολος Σπαθάς είναι οικονομολόγος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *