Thursday , 2 May 2024

“Παραλύουν” οι δήμοι της χώρας την Πέμπτη

Του Γ.Κατσιάνη

“Παραλύουν” την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι δήμοι της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Η αύξηση των αποδοχών, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αποτελούν μεταξύ άλλων τα κυριότερα αιτήματα των εργαζομένων στους δήμους.

“Η συνεχιζόμενη ακρίβεια που κατατρώει το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η οριζόντια αύξηση-κοροϊδία των 40 ευρώ που εξανεμίζεται εν ριπή οφθαλμού, αφού οι πολυεθνικές έχουν εκτοξεύσει τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης σε δυσθεώρητα ύψη με θεατή-τροχονόμο την κυβέρνηση, η έλλειψη προσωπικού σε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης που δημιουργεί πλέον ανυπέρβλητα εμπόδια στην εξυπηρέτηση των δημοτών, είναι η μουντή και εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση”, τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *