Friday , 19 April 2024

Παρατείνεται η δωρεάν παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα

Του Γ. Κατσιάνη

Από παράταση σε…παράταση πηγαίνει η δωρεάν παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Ειδικότερα, στο άρθρο 105 του νόμου 4786/2021 τονίζεται ότι η σχετική προθεσμία παρατείνεται ως και 31 Μαρτίου του 2022.

«Ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης ή να είναι ικανός για την ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων που προβλέπονται στην ήδη κατεχόμενη άδεια χρήσης και πάντως δεν μπορεί να είναι τριπλάσιος από την αρχική παραχώρηση», τονίζεται μεταξύ άλλων στην παράγραφο 1 του σχετικού άρθρου και σημειώνεται ότι η αίτηση μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι «δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη μόνιμων ή προσωρινών σταθερών κατασκευών καθώς και η εγκατάσταση ηχείων, στον χώρο που παραχωρείται σύμφωνα με το άρθρο αυτό».

Λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων στα καταστήματα εστίασης

Εξάλλου, «ανάσα» στους επαγγελματίες της εστίασης δίνει τροπολογία, μέσω της οποίας διευθετείται το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, στα άρθρα 20 και 21 του νόμου 4067/2012 «Νέος Κτιριοδομικός Κανονισμός» προβλέπεται η ηλεκτροδότηση των εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων που έχουν παραχωρηθεί με εκμίσθωση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *