Friday , 3 May 2024

Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου για τους πληγέντες στον Έβρο

Σε παράταση των προθεσμιών των φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στον Έβρο προχώρησαν το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με την απόφαση παρατείνεται μέχρι τις 15.00 μ.μ. της 29ης Σεπτεμβρίου 2023 η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Επίσης παρατείνεται και η προθεσμία καταβολής των δύο πρώτων δόσεων φόρου εισοδήματος των προσώπων της παραγράφου αυτής.

Η απόφαση
Ήδη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Α.1131/2023 σχετικά με την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013 και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013 που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2023. Σύμφωνα με την απόφαση μέχρι τις 29 Σπτεμβρίου ισχύει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 των φυσικών προσώπων που έχουν την κατοικία τους ή την έδρα της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους:

α) Στο δήμο Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

β) Στη δημοτική κοινότητα Σουφλίου, της Δημοτικής Ενότητας Σουφλίου, του Δήμου Σουφλίου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράταση και στην καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων
Μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2023 παρατείνεται και η προθεσμία καταβολής των δύο πρώτων δόσεων φόρου εισοδήματος. Επίσης, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών, θα χορηγηθεί αναστολή της πληρωμής των εκκρεμών και βεβαιωμένων φορολογικών υποχρεώσεων, για έξι μήνες, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *