Wednesday , 17 April 2024

Παρατείνεται το lockdown – Απαγορεύσεις και μετά τις 30 Νοεμβρίου

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επεσήμανε ότι η παράταση του lockdown θα ισχύσει για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα, ενώ τόνισε πως δεν θα υπάρξει καμία δραστηριότητα από την ερχόμενη εβδομάδα. Οι απαγορεύσεις θα συνεχιστούν και μετά τις 30 Νοεμβρίου, αλλά ακόμη κι όταν γίνει η άρση, τότε κάποια μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν,  ανάμεσα σε αυτά, πιθανώς, θα είναι και τα sms στο 13033.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη διατήρηση των sms για τη μετακίνηση, τόνισε πως “είναι εκ των προτέρων μια επιλογή περιορισμού, όμως οι περιορισμοί δε θα αρθούν όλοι» και εξήγησε πως «σίγουρα θα υπάρξει ένα πακέτο μέτρων”.

Σχετικά με το πλαίσιο των μέτρων, είπε πως “αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό της Επιτροπής” και τόνισε πως “ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα επόμενα στάδια”.

Το δεδομένο είναι πως στις 30 Νοεμβρίου δεν θα λήξει το lockdown. Και κατά συνέπεια, έως τότε, δεν θα λειτουργήσει καμία δραστηριότητα. Σχολίασε, όμως, ότι, “όλοι θα προλάβουν να προετοιμαστούν».

Για την επαναλειτουργία των καταστημάτων το σήμα πρέπει να δώσουν.. οι εδικοί και η όποια επανεκκίνηση θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες που έχει επιβάλει η γενική γραμματεία Εμπορίου.

Σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια μαζί με την υπόλοιπη αγορά, απέφυγε να απαντήσει, είπε όμως ότι ξεκάθαρα “τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στο πρώτο στάδιο της καραντίνας απέδωσαν” αναφέροντας ότι ειδικά “κλάδοι όπως τα κομμωτήρια τήρησαν τους κανόνες”.

Τέλος, ο γγ Εμπορίου επανέλαβε επίσης ότι δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *