Friday , 19 April 2024

Παρατείνονται οι άδειες ειδικού σκοπού στο Δημόσιο έως τις 10 Μαΐου

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σήμερα το πρωί στον Alpha δήλωσε ότι οι άδειες ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά κάτω από 15 ετών παρατείνονται έως τις 10 Μαΐου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών διέψευσε παράλληλα κατηγορηματικά ότι υπάρχει ζήτημα καταβολής των μισθών στο Δημόσιο αν συνεχισθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό τους επόμενους μήνες.       

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ακόμη  ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο  δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να πάρουν προκαταβολές από τους ΚΑΠ με υποχρέωση να επιστρέψουν τα χρήματα σε 18- 72 μήνες. Προβλέπεται, επίσης, το «πάγωμα» των δανείων των Δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κατ’ αρχήν για τρεις μήνες. 

O υπουργός Εσωτερικών δήλωσε επίσης ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την καραντίνα των  Ρομά στη Λάρισα, μετά τα κρούσματα που σημειώθηκαν εκεί. Όπως πρόσθεσε για τον σκοπό αυτό βρίσκεται σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές.

Για τον εορτασμό του Πάσχα ανέφερε ότι πρέπει στα σπίτια οι οικογένειες πρέπει να είναι μόνες τους και το στοίχημα είναι να μην υπάρξει συγχρωτισμός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *