Friday , 29 March 2024

Παρενόχληση από Τούρκους στρατιώτες κατήγγειλε ψαράς από τον Έβρο

Παρενόχληση από Τούρκους στρατιώτες χθες το βράδυ κατήγγειλε ψαράς από τον Έβρο. Συγκεκριμένα, ο κ.Θανάσης Καμηλάρης που ζει και δραστηριοποιείται ως ψαράς στο Δέλτα του Έβρου κατήγγειλε στο “Ράδιο Χρόνος 87,5 fm” και στη συνέχεια και σε άλλα μέσα ενημέρωσης ότι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες χθες το βράδυ στράφηκαν με προτεταμένα τα όπλα τους κατά Ελλήνων ψαράδων στο Δέλτα του Έβρου, ενώ ψάρευαν στα ελληνικά ύδατα του ποταμού, κάτι μάλιστα που δεν έγινε για πρώτη φορά.

Ο Έλληνας ψαράς ενημέρωσε άμεσα τις τοπικές στρατιωτικές αρχές για το περιστατικό και θεωρεί αναγκαία τη λήψη μέτρων προστασίας όσων δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου. 

“Βγήκαν μπροστά μας για να τους δούμε. Δεν μας αφήνουν να μπούμε στο ποτάμι, στα 50 μέτρα τα δικά μας. Τα 50 μέτρα από τον Έβρο είναι ελληνικά και έχω δικαίωμα να πάω. Είμαι Έλληνας και έχω το δικαίωμα να πατήσω στα 50 μέτρα του ελληνικού ποταμού”, ανέφερε σχετικά στο ραδιοφωνικό σταθμό ο κ.Καμηλάρης. Ο ίδιος επέλεξε να αλλάξει ρότα, επειδή όπως σημείωσε “αν προχωρήσεις δεν ξέρεις τι θα συμβεί”. Γνωστοποίησε, επίσης, αφενός ότι πρόκειται για την τρίτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με Τούρκους στρατιώτες, αφετέρου ότι το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλους ντόπιους ψαράδες και όλα αυτά ενώ στον αντίποδα ψαράδες από την Τουρκία ψαρεύουν εντός του ελληνικού τμήματος του ποταμού Έβρου χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *