Saturday , 27 April 2024

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατά κυβέρνησης για ορισμό προέδρου της ΕΑΒ και ως α’ αντιπροέδρου στο Πολεμικό Μουσείο

Του Γ. Κατσιάνη

Σοβαρές ενστάσεις σχετικά με την σκοπιμότητα του ορισμού του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), Αλέξανδρου Διακόπουλου και ως α’ αντιπροέδρου στο Πολεμικό Μουσείο, εγείρει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος, επισημαίνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τοποθέτησε “το ίδιο πρόσωπο στις δύο διακριτές, εξαιρετικά νευραλγικές και απαιτητικές θέσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΑΒ”.

“Με τον διορισμό από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αυτού του προσώπου και στη θέση του Ά Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου, εύλογα προκύπτουν τα ερωτήματα:

-Υπάρχει τόση ένδεια στελεχών με γνώση, εμπειρία και ήθος για αυτές τις σημαντικές θέσεις ή το κριτήριο στις επιλογές είναι αυτό «των δικών μας παιδιών»;

-Η διακηρυγμένη βούληση για εξυγίανση και ενίσχυση της ΕΑΒ πόσο ειλικρινής είναι, όταν για τη στελέχωσή της αξιοποιείται ένας στενός πυρήνας προσώπων;”, τονίζει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος Διακόπουλος ήταν ο πρώτος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας παρά τω Πρωθυπουργώ και παρέμεινε σε αυτή την θέση μέχρι τις 19 Αυγούστου του 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *