Sunday , 28 April 2024

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατά κυβέρνησης: “Αδιανόητη η άρνηση παράδοσης εγγράφων για Ταμείο Ανάκαμψης και Θεσσαλία”

Του Γ.Κατσιάνη

Την αδιαλλαξία της κυβέρνησης να καταθέσει έγγραφα σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και την οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι στις 15 Σεπτεμβρίου 2023, ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τα πλήρη κείμενα της πρότασης αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που υπέβαλε η κυβέρνηση στην Κομισιόν στις 31 Αυγούστου και της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης για την διεκδίκηση νέων πόρων από την Ε.Ε. μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

“Η κυβέρνηση απάντησε στις 19 Οκτωβρίου 2023. Δεν έστειλε τίποτα. Ούτε ένα έγγραφο από αυτά που ζητήθηκαν. Παρά μόνο μία έκθεση ιδεών πέντε παραγράφων, η οποία ολοκληρώνεται με την κατάπτυστη υπεκφυγή: «Όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Επιτροπή και το κείμενο της πρότασης Αναθεώρησης οριστικοποιηθεί και εγκριθεί, θα είναι στη διάθεση της Βουλής και των Ελλήνων πολιτών»”,τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και χαρακτηρίζει ως “αδιανόητη” την άρνηση της κυβέρνησης να καταθέσει τα πλήρη κείμενα.

“Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα αφήσει το ζήτημα έτσι. Γιατί τέτοιες συμπεριφορές αντιτάσσονται στον εποικοδομητικό διάλογο, καταρρακώνουν τη διαμόρφωση εθνικών στρατηγικών και προσβάλλουν τη Δημοκρατία”,καταλήγει στην ανακοίνωση του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *